Tråd: Glömd: En serie berättelser

Nina tittade på Mikael samtidigt som hon drack upp det sista vinet i sitt vinglas. Mikael satt och pratade med Oskar som höll på att duka av bordet. De var vänner sedan länge tillbaka. Oskar hade bjudit över Nina och Mikael på middag. De hade serverats toast skagen till förrätt, en bit oxfilé med potatisgratäng till huvudrätt och avslutat det hela med en en pannacotta med hallon på. Nu satt de där, nöjda och belåtna, samtidigt som Oskar dukade av och började diska lite lätt.

Nina hade klätt upp sig i en röd kjol med svart blus för kvällen. Hon var lite besviken på Mikael som bara hade på sig ett par jeans och en halvsmutsig t-shirt. Hon antog att det nog blir så lätt när man har känt varandra länge. Det blir mer ”häng med polaren” än det blir en fin middag. Oskar hade iof klätt upp sig lite. Det var inte mycket som krävdes, men den vita skjortan instoppad i jeansen som var knäppta i ett bälte gav honom en avslappnad men ändå uppklädd uppsyn.

Nina såg hur molnen började torna upp utanför. Det skulle börja regna snart. Det var dags att gå ner mot bilen. Hon ursäktade sig och sade att hon behövde gå på toaletten en gång innan de åkte. När hon kom ut hade Mikael redan tagit på sig skorna och stod i hallen. Nina tackade Oskar så mycket för middag och att han bjudit in dem. Mikael stod och pillade lite på sin telefon, tittade upp och sade hej då till Oskar.

När de gick ned för trappan hörde de hur Oskar stängde dörren bakom dem.

Det var väldigt gott, visste inte att Oskar kunde laga så god mat. Känns inte som typen.
Jag måste ringa ett samtal bara.

Mikael tog fram sin telefon och ringde. Nina följde tyst efter och konstaterade ganska fort att det inte kan ha varit ett speciellt viktigt samtal för det var mest slösnack om någon som hade blivit för full på förra veckans after work.

En droppe träffar Nina när de går mot bilen. Sedan en till. Ganska snabbt har det börjat ösregna. De skyndar sig in i bilen. Mikael tar upp telefonen igen och fortsätter sitt samtal. Nina tar fram sin handväska för att ta fram sin egen telefon. Den ligger inte i handväskan.

– Mikael, jag har nog glömt telefonen där uppe hos Oskar.

Mikael tittade på henne irriterat.

– Var glömde du den?
– Jag vet inte, jag får leta efter den.

Mikael suckade.

– Du får gå upp och leta efter den själv, jag orkar inte gå ut i regnet igen.

Nina tittade irriterat tillbaka på Mikael. Utan att säga något mer öppnade hon bildörren och gick ut i regnet. Hon sprang mot porten samtidigt som regnet öste ner. Hon tog sig in i trappuppgången och joggade upp för trapporna. När hon kom till fjärde våningen kunde hon känna hur hennes puls slog. Hon kom till Oskars dörr. Hon ringde på. Inget svar. Hon provade dörrhandtaget. Det var olåst. Hon gick in. Bordet var avdukat men hon kunde inte se Oskar någonstans. Hon tittade ut genom fönstret och såg Mikael sitta med telefonen i bilen. Hon hörde fotsteg bakom sig och vände sig om. Där stod Oskar med bara en handduk på sig.


– Oj… Jag ehm… Jag glömde min telefon, så jag tänkte att… att jag skulle leta efter den.

Oskar log mot henne.

– Jag skulle precis ställa mig i duschen så du kanske ska leta där först, annars får Mikael nog vänta en stund i bilen.
– Han bryr sig nog inte så mycket, han har pratat i telefon sedan vi gick härifrån.
– Gör han så med dig med? Trodde han kunde sköta sig framför sin flickvän i alla fall.
– Tydligen inte.
– Han kanske förtjänar att vänta lite då.

Nina skrattade lite.

– Ja det gör han.

Oskar tittade lite uppgivet på Nina.

– Jag förstår inte varför han gör så här. Varför han inte visar lite mer uppskattning.

Nina som hade varit irriterad på Mikael blev nu väldigt tagen. Hon hade inte riktigt väntat sig medlidande från Oskar i det här läget. Men han hade alltid varit en av Mikaels trevligare vänner. Som alltid var artig mot henne. När till och med han tycker Mikael beter sig dåligt så måste det vara så att Mikael beter sig dåligt.

– Aja, hur som helst. Jag tänkte gå och duscha nu, så om du inte vill vara där inne med mig så ska du nog titta i badrummet nu innan jag går in.

Nina var kvar lite i sin egna värld. Hon tittade upp på Oskar. Han var rätt vältränad. Hon kom på sig själv att föreställa sig honom i duschen. Hon viftade bort tanken, och försökte skämta bort det hela.

– Jag kanske ska komma in om en liten stund då?
– Ja, ska Mikael prata i telefon hela kvällen så behöver du väl någon sorts underhållning.

Trots att både hon och Oskar skämtade om det kunde inte Nina få ut bilden ur sitt huvud. Eller var det kanske just för att de skämtade om det. Hon började föreställa sig Oskar i duschen igen. Hon kände hur hennes puls var hög. Var det från när hon sprang i trapporna eller var det något annat? Hon insåg att hon faktiskt ville se Oskar i duschen.

– Jag… ehm… jag har inga trosor på mig.

Oskar tittade förvånat på henne. Hon tittade ner i marken. Hon tittade upp på honom igen. Det var längesedan hon och Mikael hade haft sex senast. Hon hade velat hetta till saker och ting. Men Mikael hade inte visat något intresse alls för det. Nina kände att hon behövde något. Hon ville ha något. Hon tänkte på Mikael och kände sig avtänd. Hon ville inte ha honom. Hon ville ha någon som uppskattade henne. Hon tog ett steg mot Oskar. Hon tog tag i hans hand och förde den mot sig. Hon lyfte upp kjolen och förde hans hand mot sin fitta. Hans fingrar smekte den våta fittan. Han tog ett fast tag i hennes hår. Tittade på henne.

Hon var säker på att han skulle skälla ut henne, slänga ut henne och berätta allt för Mikael. Istället, efter vad som kändes som en evighet tryckte han henne mot sig och kysste henne. Hans fingrar smekte hennes fitta. Ninas händer rörde sig snabbt ner mot handduken som föll mot golvet. Hon tog hans kuk i sina händer och kände hur den växte. Hon förde sin hand upp och ner längsmed kuken. Oskar vände på henne och tryckte henne mot väggen. Han kysste hennes nacke och hon kände hur hans kuk trängde in i henne. Hans skäggstubb kliade hennes axlar samtidigt som han kysste hennes kinder. Hon kände hur hela hennes kropp trycktes mot väggen med varje stöt. Oskar hade fortfarande sina fingrar mot hennes fitta och de smekte hennes klitoris samtidigt som han tog henne bakifrån.

Hennes hjärta slog snabbare än förut. Oskars läppar kysste hennes örsnibb innan han viskade i hennes öra.

– Jag har velat ha dig så länge.

Nina kände sin kropp skaka. Det började bli svårt att stå.

– Jag kan knappt hålla mig med dig.
– Håll inte tillbaka!
– Jag kommer komma om jag inte håller tillbaka.
– Kom! Kom för mig!

Nina kände hur Oskars kuk pulserade i henne. Hur den tömdes på sperma djupt i henne. Han andades tung. Han kysste henne. Fler gånger. De stod mot väggen en stund till och kysste varandra, innan Nina till sist vände sig om. Deras blick möttes och de kysstes igen. Det blev tyst.

– Jag måste nog leta efter min telefon nu.
– Ja visst…

Telefonen låg inne i badrummet. När Nina kom ut hade Oskar tagit på sig handduken igen. Han följde henne mot dörren.

– Ja, så… nu då?

Nina kysste honom igen.

– Nästa gång ser vi till att vi har mer tid.

Nina kände sig riktigt stygg. Hon förde sitt finger mot sin fitta. Hon kände hur Oskars sperma rann ut ur den. Hon samlade lite på fingret och förde det mot sin mun. Hon slickade rent fingret och log mot Oskar.

– Jag tror du ska få se vad Mikael missar.

Sedan vände hon sig om och gick därifrån.

Det är bra att läsa. Läs mer böcker. Läs mer noveller. Läs mina noveller!

Sv: Glömd: En serie berättelser

Nina kände hur sommarsolen värmde hennes kropp där hon låg på mage vid sjön. Droppar av svett formades i hennes panna och hon började känna hur nästan blev svårt att ligga kvar i solen.

Hon vände sig mot Mikael bredvid sig.

– Vill du ta ett dopp?
– Varför det?
– För att det hade varit skönt att svalka sig lite.
– Är det inte skönare i solen?
– Det börjar bli jobbigt i solen. Jag behöver kyla ner mig lite.
– Äsch, du bara gnäller. Lite sol gör dig och din bleka rumpa väl.

Mikael smiskade henne på rumpan och skrattade. Nina blängde arg på honom. Hon märkte hur de andra som var runt dom tystnat och tittade på dem. Nina kände hur hon blev skuggad och vände sig åt andra hållet. Där stod Oskar.

– Jag tänkte hoppa i och ta en simtur ifall du vill ha sällskap.

Nina sade inget utan reste sig bara. Bakom sig hörde hon Mikael.

– Ta en lång simtur så kanske hon är för trött för att gnälla så mycket sen.

Mikael skrattade åt sig själv, som om han hade varit rolig.

De kom fram till klippkanten och Nina klättrade sakta ned. När hon kommit ner i vattnet tittade hon upp mot Oskar.

– Hur är vattnet?
– Jätteskönt!

Han svarade inte, utan log bara mot henne innan han tog ett kliv ut över kanten och dök ner i vattnet. När han väl kom upp ovanför ytan gjorde han det precis bredvid henne. Han pekade mot andra sidan en avlånga sjön.

– Vid tror du om att simma över till andra sidan?
– Tror du vi orkar?
– I värsta fall får vi vila oss på den sidan.

Nina nickade och började simma. Det fina, eller jobbiga med att simma beroende på hur man såg på saken, var att man fick en del tid för sig själv där det inte riktigt gick att prata med någon. Hon fick gott om tid på sig att tänka tillbaka på händelser i sitt liv. Hon kände hur hennes simtag blev aggressiva och intensiva när hon tänkte tillbaka på Mikael. Vem trodde han att han var egentligen? Förstod han inte att ingen tyckte han var rolig? Varför umgås trevliga killar som Oskar med honom?

Varför var hon med honom?

Kanske för att de inte var så bra människor själva. Hon tänkte tillbaka på middagen de hade haft tillsammans. Hur hon hade hittat Oskar i bara handduken. Hur hon hade fört hans hand mot sig. Hur hon fått honom att smeka hennes fitta. Hur de sedan hade haft sex mot hans vardagsrumsvägg samtidigt som de kunde se Mikael i bilen nedanför. De var inte bra människor. De förtjänade inte bättre än Mikael.

Hon närmade sig klipporna på den andra sidan sjön och kunde se hur Oskar var halvvägs upp ur vattnet. Han tittade mot henne när hon också närmade sig klipporna.

– Tänkte du gå upp ur vattnet nu?
– Enklare att vila ovanför vattnet än i vattnet.
– Behöver du vila då?
– Det låter som om du behöver det i alla fall.

Nina var tyst en sekund och hörde hur hon själv flämtade. Hon hade varit så insjunken i sina egna tankar att hon inte insett hur andfådd hon faktiskt var. Hon tittade tillbaka mot strandkanten de kom ifrån och insåg att det var en bit över. Flera hundra meter minst, säkert mer än en kilometer.

– Du har nog rätt…

Sakta simmade hon mot klipporna. Oskar sträckte fram sin hand och hjälpte henne upp på de ganska branta klipporna. Hon satte sig på klippan under en av tallarna som stod precis vid vattnet. Hon kunde se deras sällskap på andra sidan, men de var så långt bort att det inte gick att se vem som var vem. Hon tittade mot Oskar.

– Jag har aldrig varit på den här sidan.
– De flesta har inte det. Det är faktiskt en ö i sjön, så man måste simma hit. Inte många som gör det.
– Men du gör det?
– Ja, det är skönt att få vara i fred med sina tankar ibland, och komma bort lite. Plus att det är skugga här.

Han log mot henne och Nina förstod att det var en pik mot Mikaels tidigare kommentarer.

– Vad tänker du på när du simmar över hit då?
– Livet och allt som hör därtill. Jobb, vänner, kärlek. Ibland filosoferar jag bara över livets svåra frågor. Vad som finns på andra sidan ön.
– Vet du inte det?
– Jo nu gör jag det. Blev nyfiken och tog en promenad runt en gång.
– Nu blev jag nyfiken bara för det.
– Det är inte en så stor ö. Vi går runt den på några minuter.

Nina ställde sig upp.

– Jag vill se ändå. Visar du mig runt?
– Jag antar att jag kan det.

Oskar ställde sig också. Vattendropparna glänste på hans kropp när han rörde sig in under trädkronorna.

– Om du redan varit runt ön, så var det inte den här gången du funderade på vad som är på andra sidan ön.
– Nej det stämmer.
– Så vad tänkte du på då när du simmade över. Den här gången?

Oskar stannade mellan några av träden. Han tittade mot henne en stund och bet sig lite i läppen.

– Nej, vissa tankar mår bäst av att man håller dem för sig själv. Vad tänkte du själv på?

Nina stod också tyst och tittade mot Oskar. Hon skrattade för sig själv.

–… Vissa tankar mår bäst av att man håller dem för sig själv som en klok man en gång sade.
– Dina också? Två riktiga muntergökar på den här ön idag.

De stod och tittade på varandra en stund och tystnaden var nog förbi jobbig.

– Hur blev du vän med Mikael?
– Vi har känt varandra länge.
– Men ni känns så olika. Hur är ni fortfarande vänner?
– Det finns en del i hans umgänge jag uppskattar också.
– Som vad?

Mikael stod tyst en stund.

– Dig. Jag uppskattar dig.

Nu var det Ninas stund att stå tyst. Oskar fortsatte.

– Jag har haft dåligt samvete för senast. Jag har försökt skylla det på omständigheterna, på vinet och slumpen, men sanningen är att jag ville det. Jag har velat det länge.

Nina tog försiktigt ett steg mot honom.

– Varför har du inte sagt något?
– Vad skulle jag sagt?

Nina stod nu rakt framför Oskar.

– Jag vet inte. Något.
– Hur?

Hon lade sin hand på hans bröst och tittade honom i ögonen.

– Jag vet inte.

Hon kunde nästan känna hans blick på sig. Han stora ögon tittade in i hennes, och hon kunde se längtan i dem. Hon kände sig sedd på ett sätt hon sällan gjorde. Mikael såg henne alltid som sin flickvän. Män som raggade på henne när hon var ute såg henne som något att försöka dra hem. Men Oskar, med sina längtande ögon, såg henne. Hon kunde inte fortsätta titta på honom och hon tittade ner. Hon tryckte sin panna mot hans bröst och hennes fingrar försökte greppa tag i något utan framgång. Hon kände hur han försiktigt lade sin hand runt henne och kramade om henne.

Så stod de. Tills Nina tittade upp mot honom igen. In i hans varma ögon som såg Nina. Inte flickvännen. Inte helgragget. Utan personen. Försiktigt drog hon honom mot sig. Hon sträckte sig upp mot hans ansikte och förde sina läppar emot hans. Hon kände hur han höll tillbaka. Hon tryckte sig mot honom. Hans han rörde sig sakta över hennes rygg. Han tryckte henne mer mot sig. Hon kunde känna hur hans murar föll och han kapitulerade för stunden.

Den lätta beröringen han hade gett henne byttes ut mot en stark omfamning. Han höll henne hårt mot sig och kysste henne djupt. En hand tog ett fast grepp om hennes rumpa och den andra tryckte hennes ansikte emot hans. Hon smekte hans ben med sin fot. Hennes kropp försökte slingra sig runt hans. Han lyfte upp henne och lade henne ner mot marken. Hon drog honom efter sig. Hon lade sina ben runt hans midja och tryckte hans kropp emot sin. Hon kunde känna hur han växte i badbyxorna. Hennes hand letade sig ner och tog tag i hans kuk. Han kysste hennes nacke och smekte hennes kropp med sina händer.

Hennes fingrar slöt sig runt hans kuk och kramade om den. Han kysste henne. Hon förde hans kuk mot sig och den trycktes mot utsidan av baddräkten. Hon förde den åt sidan och kunde känna hans ollon mot sin fitta. Försiktigt förde hon in honom. Han tog tag i hennes hand och höll den i sin, Med sin blick djupt i hennes ögon tryckte han in i henne. Han kysste henne.

Hon kunde känna hur han tryckte hela sin kropp emot hennes, samtidigt som hon försökte släppa in så mycket av honom som möjligt mot sig. Hennes ben tryckte honom mot sig i stötar. Deras blick möttes och hon tittade in i hans ögon. Han log mot henne. Hon kämpade för att hålla sig tyst och nickade bara mot honom. Hennes läpp skakade och hon fortsatte nicka. Hennes kropps spände sig och hon höll honom hårt mot sig med armar och ben. Han kysste hannes nacke, hennes örsnibbar, och hennes kinder. Värme spred sig i hennes kropp och hon kände hur hon började slappna av igen.

Hon fortsatte trycka honom mot sig med sina ben. Kysste hans axlar. Hans nacke. Lät sin kind smeka hans. Hon hörde hans djupa andetag och tittade på honom. Hon nickade upp och ner med sin blick fäst vid hans. Med sina hälar mot hans rumpa tryckte hon honom djupt i sig och hon kunde hur han pulserade ut i henne. De kysstes igen och låg och höll om varandra en stund. Hon kunde känna de friska luften mot hennes hud.

Till sist hörde hon Oskar viska till henne.

– Vi borde kanske simma tillbaka…
– Kan vi inte simma tillbaka hit snart igen?
– Jo.

Hon satte sig upp bredvid Oskar och tittade på honom retfullt.

– Bra…

Hon kysste hans bröst.

– För jag…

Hon kysste hans mage.

– Har mycket kvar…

Hon kysste hans ljumskar.

– Som jag vill göra med dig.

Hon tog hans kuk och förde den mot sin mun. Hon slickade lite på den och log sedan mot Oskar. Han drog henne mot sig och kysste henne en sista gång innan de gick tillbaka mot vattnet.

Det är bra att läsa. Läs mer böcker. Läs mer noveller. Läs mina noveller!