BodyContact Blogg

BodyContact has left the (old) building

De sista servrarna stängdes av i den gamla datahallen i fredags kväll kl 20.19.

Därmed så körs nu all drift i den nya datahallen hos GleSYS i Västberga (Stockholm). BodyContact består av ett dussintal servrar (webb-, databas- och blandade servrar) för att kunna serva medlemssidan. I snitt förbrukas 30 Mbit/s i bandbredd (95%), något som kommer att öka i takt med att nya tjänster tas i drift. Speciellt video kommer att käka bandbredd, då kanske inte ens 200 MBit/s räcker till som är den gräns vi har nu att rätta oss efter.

Den närmaste tiden kommer att gå åt till att rätta mindre buggar och optimera systemet eftersom BC även i samband med flytten bytte databasplattform från MySQL till MySQL Cluster vilket måste tas lite hänsyn till. Grundtanken är att först uppnå en driftsäker ”vardagslunk” och därefter utöka med nya funktioner.
Kategori: Medlemssidan, Nyheter