BodyContact Blogg

Sommarens sista skälvande dagar…

Snart gör hösten sitt intåg i Sveriges alla delar – redan nu har löven gulat i landets norra delar och höstens sprakande färger sprider sig sakta söderut.

I Stockholmstrakten går det fortfarande att njuta av sommartemperaturer. Själv har jag ägnat måndagsmorgonen med att storstäda arbetsplatsen. Nyinköpt mus och nytt tangentbord på laddning för att ersätta de numera utslitna, av programmering och supportbrevsskrivande, delarna där bokstäverna på tangentbordet nötts bort på en del av tangenterna. Kan rekommendera Logitech M705-musen, den behöver man nästan aldrig byta batterier på och funkar alltid. Ett batteribyte på flera år och mikrobrytarna funkar fortfarande…

Denna vecka är det dags att lägga in överväxeln och slutföra flytten av BodyContact.

Efter flytten kommer förhoppningsvis att de förargliga problemen med omstarter av systemet på grund av strömavbrott och ingen kontakt på grund av regelbundna omroutningar vara ett minne blott.

Redan nu efter 6 veckors närvaro i GleSys datahall i Västberga (Stockholm) så har inkommande spänning varierat max en halv volt(!) från de 233 volt som inspänningen normalt har legat på. Känns bra att åtminstone en del i ekvationen att kunna driva en sajt med få driftavbrott är säkrad. Målet är att kunna leverera 99.9% upptid. Det innebär att BC ska ha mindre än 10 minuters nertid per vecka eller drygt 8 timmar räknat på ett helt år.

6 webbservrar tuffar på utan större problem med lastbalansering och tekniken att uppdatera ett programvaran på medlemssidan har fått ett rejält lyft och sker nu momentant på alla servrarna. När hela flytten är klar så kommer uppdateringarna att komma ”thick and fast” som man brukar säga :). Uppmärksamma surfare har nog sett att listan över senast registrerade användare  (du måste vara PLUS-medlem) fick en liten ansiktslyftning igår.

De områden som kommer att få se prioritering är bl a bilder (videos?), klubbar/grupper/intressen etc. Användarna bör få större ”kontaktytor” att kunna hitta varandra via, exempelvis ett gemensamt intresse, inte bara brev och kontaktannonser som det är nu. Mycket saker är på gång och det är bara början på något större…. :)
Kategori: Medlemssidan, Nyheter