BodyContact Blogg

Dataflytten genomförd utan större problem

Under natten mot fredagen så flyttades all resterande data från den sista kvarvarande databasservern i den gamla datahallen i Hudiksvall. Nu snurrar medlemssidan på ett MySQL-kluster istället och efter lite smärre injusteringar så verkar sidan funka rätt okej. Under de kommande dagarna och veckorna kommer allt trimmas in mer i detalj så att det fungerar ännu bättre.

Vi ber er ha översyn med att det kan förekomma korta avbrott fortfarande pga att vissa funktioner på medlemssidan måste skrivas om, ändringar göras i databas-tabellerna etc för att medlemssidan ska kunna anpassas till MySQL Cluster. Men nu finns det åtminstone alla ingredienser för att kunna göra BodyContact till en verkligt driftsäker sajt på internet.

Redan nu så ”firar” vi lite genom att höja på gränserna för vad PLUS-medlemmar får göra. Mest noterbart blir att den nya gränsen blir att du kan ha 100 bilder i profilen. Dessutom så har gränsen höjts till 500 för hur många nya och uppdaterade profiler som går att se. Dessutom så har både dessa funktionerna fått en rejäl makeover och använder ju samma profilinformation som många andra funktioner redan gör.

Det som kvarstår att göra är att se över flirt-funktionen som just nu inte fungerar riktigt korrekt och det har med bytet till MySQL Cluster att göra. Sedan ska den mobila varianten av www.bodycontact.com få en komplett genomgång så att den funkar korrekt också. Sedan en hel roddande under skalet som inte ni vanliga medlemmar märker av men som är av största vikt för sajten och dess underhåll.

 
Kategori: Medlemssidan, PLUS-medlem