BodyContact Blogg

FLASH: BodyContact flyttar till en ny datahall

Igår skrevs kontraktet under som betyder att BodyContact flyttar över till GleSYS:s splitter nya datahall i Västberga söder om Stockholm. Flytten kommer att innebära ett stort lyft för sajten både vad gäller kapacitet och driftsäkerhet.

De senaste veckorna så har tyvärr datahallen servrarna finns i nu, drabbats av både flera DDoS-attacker och flera strömavbrott vilket gjort att vi kikat runt efter olika alternativ. Vi kan ha hur bra servrar och programmerade PHP-script som helst men om inte infrastrukturen i en datahall (internet, ström, kyla etc) fungerar utan problem så kan vi tyvärr inte hålla den driftsäkerhet på åtminstone 99,9% som är målsättningen.

Sedan vi plockade hem servrarna från LeaseWeb:s datahall (Nederländerna) i juni 2009 så hamnade de hos IT-Staden (ServerConnect) och vi har väl i princip varit nöjda med pris och tjänster även om det varit lite upp och ner ibland. När vi nu kunde få bättre kapacitet och därtill gångavstånd till datahallen för samma pris som förut så slog vi givetvis till direkt.

GleSYS:s datahall i Västberga invigdes förra månaden och har 40 gigabit bandbredd in i hallen från flera olika leverantörer samt även då förstås en väl utvecklad infrastruktur med A+B ström, UPS, dieselreservkraft, kyla, släcksystem, passagekontroll etc. Med hjälp av passerkortet går det att komma in i hallen på alla tider av dygnet vilket är jättebra om något har gått riktigt sönder som inte kan lösas på distans eller om något fysiskt måste ändras eller repareras.

Det nya kontraktet innebär att bandbredden vi har tillgänglig till sajten kommer att fyrdubblas till 200 Mbit/s. Vår allra första dedikerade server som BC hyrde nångång förra milleniumet (15 år sedan) hade max 0,4 Gbytes/dag som begränsning. Den nya bandbredden hos GleSYS kommer att tillåta oss att vi får pumpa ut 2100 GBytes/dag om vi så skulle vilja. Givetvis går det att öka på om behov skulle uppstå. Så planerna på mer bilder och att kunna lägga upp sina egna filmer rycker närmare med stormsteg.

Flytten kommer att ske etappvis för att så långt det är möjligt i princip undvika att BodyContact ligger nere mer än nödvändigt. Eventuella driftavbrott kommer företrädesvis att ske på nätterna om det inte handlar om något akut som kräver en insats på en gång.

Idag kommer ett gäng prylar för vår egen lilla infrastruktur att beställas, dvs PDU:er med fjärromstart, switchar, kablar etc som måste på plats innan själva servrarna en efter en kommer att kunna flyttas.

Via vår driftsida kommer vi med regelbundna intervall informera om eventuella driftavbrott, tidplan för flytten av servrarna och vad som händer för stunden.
I forumtråden BodyContact flyttar till en ny datahall kan du diskutera om denna nyhet.
Kategori: Allmänt, Medlemssidan, Nyheter