BodyContact Blogg

De nya databas-servrarna har anlänt till Sverige

I torsdags så dök de äntligen upp, de 2 efterlängtade servrarna som ska bli BodyContacts nya databas-servrar.

poweredge-r510-right-sized-img

Dell PowerEdge R510 passar BodyContact optimalt, de har många hårddiskplatser (12 x 3.5″ + 2 x 2.5″ ) tillgängliga och hyggligt många minnesplatser (8 st). Från början så kommer båda servrarna med 64 GB minne och 2 x 600 GB hårddisk (system RAID1) + 6 x 300 GB hårddisk (data RAID10).  Förhoppningsvis så kommer detta att räcka ett par år framåt. Minnet går att utöka till 128 GB (4 minnesplatser är lediga) och det finns 4 hårddiskplatser lediga för framtida expansion. Kontrollerkortet stöder CacheCade som kanske kan användas i framtiden när läsoperationerna ska cacheas mer effektivt.

Även om servrarna inte är splitter nya så är de ”refurbished”, dvs renoverade och funktionstestade. Kollar man på service-taggen så är servrarna tillverkade av Dell i slutet av september 2012, de är alltså inte ens 6 månader gamla(!). Till ett avsevärt lägre pris kan tilläggas, än om samma konfiguration hade köpts direkt från Dell där denna 11:e generationens server fortfarande tillverkas och säljs.

Planen är att ha servrarna uppe och tuffa i normal drift under vecka 8 som tidigast.

r510-boot

r510-perc-h700

 
Kategori: Allmänt, Medlemssidan, Nyheter