BodyContact Blogg

BodyContact fyller 15 år

Idag, för exakt 15 år sedan – 19 januari 1998, så registrerades domännamnet bodycontact.com.

På den tiden var de ”heta” sakerna, perl cgi-programmering och Internet Explorer 4 hade precis släppts, Netscape Navigator 4 var fortfarande marknadsledande. En vecka senare skulle Bill Clinton yttra de berömda orden: -”I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky”. I mars samma år får filmen ”Titanic” 11 Oscar och i början av december lamslogs Gävle av 150 centimeter snö på några få dagar – ”århundradets snöstorm”.

BodyContact låg på den tiden inte på några egna servrar, utan på en delad server efter mycket sökande på nätet efter ett hosting företag som dels tillät ”vuxeninnehåll”, dels inte tog hutlöst betalt eller hade orimliga begränsningar. Redan då visste de flesta att när ett företag skriver ”obegränsad bandbredd” att det är en sanning med modfikation. Tyvärr har namnet på företaget som först upplät BC undsluppit mig, men jag vet att bandbreddsbegräsningen var på hela 400 megabytes/dag eller 38 kilobit/s i snitt. Redan inom några månader så började BodyContact att växa ur servern. Idag passerar nästan 500 gånger mer data per dag, eller nästan 200 gigabytes.

Till slut hamnade BC på en dedikerad serverad hos EV1 Server (som senare blev The Planet och nu är SoftLayer) där vi kunde växa tills den tekniska utvecklingen i Sverige mot snabbare uppkopplingar (ISDN och de första ADSL-abonnemangen från Telia) gjorde att svarstiderna till servern som stod i Texas, USA blev märkbara och en flytt närmare Sverige förbereddes.

Hos LeaseWeb i Nederländerna i deras EvoSwitch-datahall stod sedan ett gäng servrar och puttrade under ganska många år. Bandbredden var hyggligt billig och närheten till AMS-IX (stor internetknutpunkt i Amsterdam) gjorde att det kändes som om att servrarna nästan fanns i Sverige.

Numera finns alla servrar  i Hudiksvall hos IT-staden (tidigare ServerConnect).

Förhoppningen är att BodyContact ska fortsätta växa och finns kvar i åtminstone 15 ytterligare år. Hipp Hipp Hurra!

BodyContact anno 1998
bodycontact-1998
Kategori: Allmänt, Medlemssidan, Nyheter